Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Dort č. 25 Tom a Jerry

16. 10. 2016

007-kopie-2.jpgPůvodně jsem chtěla tento dort pojmenovat "Kocourek a myška". Když jsem ale viděla, jak malý oslavenec ani vteřinu nezapochyboval, že je to Tom a Jerry a okamžitě je takto přijal, ponechala jsem název dortu Tom a Jerry.

 

Asi pro mě nejobtížnější je vymodelovat plastický čumáček jak Tomovi, tak Jerrymu. Proto jsem ponechala čumáčky placaté. Díky tomu Jerry vypadá spíš jak roztomilý medvídek. U Toma to kupodivu tolik nevadí.  No a modelovat Tomovo licousy jsem ani nezkoušela. Bylo mi jasné, že to se mi fakt nepovede a jen bych přidala zbytečný komponent, který by z konečného vzhledu figurky dělal příšerku. 

 

Co se týče tělíček, použila jsem osvědčený postup, tělíčko zformovaný váleček a hlavička kulička a nechat je alespoň do druhé dne samostatně oschnout. U Toma jsem byla ale netrpělivá a figurku sesadila příliš brzy. Tělíčko nebylo dostatečně zaschlé a tudíž takřka okamžitě sesedlo a jen dotvořilo vzhled buclatého medvídka. Navíc jsem musela pod zadeček vložit klín ve stejné barvě jako tělíčko, protože figurka byla ještě v důsledku sesednutí nepříjemně zakloněná. Není to moc vidět, nicméně při pozornějším zkoumání to vašemu pohledu ze zadní strany neunikne.

 

Jerry zepředu.

002-kopie.jpg

 

Tom v mém pojetí.

003-kopie.jpg

 

Konečná kompozice na nečisto.

001-kopie.jpg

 

Při sestavování dortu moc času není. Je proto lepší mít již dopředu rozmyšleno, jak alespoň přibližně bude dort vypadat. Válecí podložky s naznačenými obvody dortů jsou proto jak dělané :-)  Kytiček jsem si připravila více než dost. Věděla jsem, že jimi budu zdobit boky dortu, možná ještě vršek... to se ale uvidí až při finální kompletaci.

 

... a tady již načisto:-)

img_9671-kopie.jpg

 

Přestože kytiček jsem měla připraveno opravdu dost a měla jsem představu, co chci udělat, nakonec jsem jich použila méně. Držela jsem se ověřeného pravidla, že někdy méně znamená více. Dort jsem potáhla bílou Čokolínou. Na figurky a kytičky použila SmartFlex. Ty jsem si připravila pár dní dopředu a do doby zdobení je uchovala v uzavíratelné krabičce.

 

No a již nastal čas na expedici....

015-kopie.jpg016-kopie.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář