Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poznatky a zkušenosti

Rubriky

Zkušenosti s hmotami

Příspěvků: 6

Poznatky - různé

Příspěvků: 2

Kuchyňští električtí pomocníci

Příspěvků: 2

Recepty

Příspěvků: 10

Příspěvky

Duhový dort z koupené směsi

19. 2. 2016

032_013.jpgPárkrát jsem při svém pátrání po netu narazila na duhový dort alias Rainbow Cake. Pestrost korpusu a představa barviv uvnitř korpusu mě vždy tak trochu odradila. A co si budu nalhávat, také představa práce, barvení a pečení šesti placek, obarveného nádobí, .…. Přesto se mi do mysli vloudila myšlenka, že bych jej měla někdy vyzkoušet, když duhování je tou mou milou záležitostí. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Poznatky - různé | Komentářů: 2

SmartFlex Velvet

20. 2. 2016

Na potahování a modelování je SmartFlex jednoznačně top hmota. Skoro by se řeklo, že se s ní pracuje a modeluje samo. Základní hmota je bílá, má velmi jemnou strukturu, dobře se barví, optimálně gelovými barvami. Kupuji SmartFlex Velvet a SmartFlex Flower, který je trošku tužší, ideální na modelování květin. Koupit lze i již obarvené varianty. Příchutě jsem zatím zkusila mandlovou a citrónovou. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 0

Formix

27. 2. 2016

Formix jsem koupila na doporučení na netu s tím, že je chutnější než SmartFlex a pracuje se s ní stejně dobře.  Pokud jsem psala o K2, že je drobivá, tak Formix je mazlavý. Je opravdu chutnější než SmartFlex, ale žádnou další výhodu jsem na něm neshledala. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 0

K2 hmota

27. 2. 2016

V eshopech se uvádí, že se jedná o nejoblíbenější cukrářskou hmotu. Musím uznat, že ze všech zatím vyzkoušených, patří k těm chutnějším. Zdaleka se s K2 nepracuje tak dobře jako se SmartFlexem, proto ji používám výhradně na potahování.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 0

Marcipán

27. 2. 2016

Pravý marcipán, tedy z mandlí, má úžasnou vlastnost - nerozteče se na dortu s krémem ze šlehačky, tvarohu či podobně vlhkého krému. Základním pravidlem potahování dortu totiž je: pod potahovou hmotu používat výhradně máslový krém, zatímco pod marcipán můžete použít krém libovolný. A pokud už máte dost máslových krémů a jejich variací a přitom chcete mít potažený dort, přijde vám tato alternativa vhod.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 0

Kuchyňský robot Kenwood Chef XL Sense

1. 3. 2016

img_7586a.jpg

 

Ruční šlehač s otočnou mísou Moulinex HM617130

1. 3. 2016

img_6683a.jpg

 

Čokolína

19. 3. 2016

Na Čokolínu jsem narazila zcela náhodou při brouzdání na netu, přestože se jedná o regionální patentovaný produkt. Napsala jsem na uvedený kontakt e-mail s dotazem, kde mohu tuto hmotu zakoupit a přišla mi odpověď, že následující den bude paní cca 20 km od Strakonic na farmářských trzích i s Čokolínou. Z trhu jsem si přivezla testovací krabičku s několika různě barevnými kousky. Přestože hmotu nemám ještě zcela osahanou, musím se kvůli překvapující chuti podělit o první dojmy. Navíc se jedná o další hmotu,která snese šlehačkové a jinak vlhké krémy!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 0

Oříškový korpus

19. 4. 2016

Přestože nejsem fanda oříškových a čokoládových chutí a jejich kombinací, tento oříškový korpus považuji za jeden z nejchutnějších korpusů vůbec.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Korpusy | Komentářů: 0

Čokoládový korpus třený

20. 4. 2016

Dlouho jsem hledala šikovný recept na čokoládový korpus. Pár jsem jich vyzkoušela a z žádného jsem nebyla nadšená. Po přečtení tohoto receptu jsem usoudila, že se jedná o třené těsto. Pojmenovala jsem tak i název receptu, abych jej odlišila od ostatních. Recept ani postup není nijak náročný za to výsledkem je korpus lahodné chuti. Tak si říkám, jestli někdy méně neznamená více. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Korpusy | Komentářů: 0