Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Ruční šlehač s otočnou mísou Moulinex HM617130

img_6685a.jpgTento kuchyňský pomocník je můj velký miláček. Nenechá mě nikdy ve štychu a spolehlivě zastoupí Kenwooda v činnostech, na které velký robot nestačí. 

 

Pokud uvažujete o šlehači, vřele doporučuji s otočnou mísou. Rozhodovala jsem se mezi tímto Moulinexem a Kenwoodem. Kenwood měl pohon na spodku mísy, Moulinex má poslední převod na metle a mísu roztáčí přes její vroubky. Mísa je evidentně z velmi kvalitního plastu, ve vroubkované části je sympaticky pružný.  

 

Mísa má nakloněný podstavec a díky tomu je, prý, šlehač schopen vyšlehat i velmi malé množství. Popravdě, úplně malé množství jako například jeden bílek, jsem nezkoušela. Jednu šlehačku, tj. 250 ml vyšlehá v pohodě.

 

Lze tedy říci, že na malá a menší množství je výborný. Domnívám se, že 12 žloutků s cukrem je maximum.  12 bílků by již nedal a odhaduji, že 6 bílků by bylo limitní. Je to patrně dáno i tím, že metličky jsou poměrně nízké, takže byste si pravděpodobně nepomohli ani v případě, kdy byste šlehač sundali ze stojanu a šlehali s ním v ruce ve větší nádobě.

 

Když jsem jej doma poprvé pustila, byl oproti starému šlehači neuvěřitelně tichý. Jenomže, na ten rachot si velmi rychle zvyknete a za nějakou dobu se vám  bude zdát stejně hlučný, jako ten starý. Skoro si říkám,  jestli spíš nezhlučněl šlehač.

 

Manipulace se šlehačem, resp. ovládání, zvedání, vyndavání ze stojanu je bezproblémová. Rovněž i stabilita, otáčení mísy, vše šlape jak má. Šlehám v něm jen samé řídké směsi, změklé máslo, mascrpone a tvaroh zvládá také v pohodě. Tužší konzistenci jsem zatím nezkoušela, možná by mohl mít problémy, ale ani mě nenapadá, co jiného by se šlehačem mělo šlehat.  Jsem spokojena a věřte, že na chvíli uvěříte, že máte robota a ne jen šlehač. 

 

Pořizovací cena není nízká, mě stál 2000 Kč a jednalo se o akci, kdy jsem jej i s příslušenstvím získala v ceně šlehače, tj. 2000 Kč. Popravdě, mě šlo o šlehač. Zřejmě výrobce chce podpořit dojem, že máte robota. Příslušenství je poměrně malé, takže je určené na menší a malé objemy. Proč ne, když potřebujete rychle nasekat jen trochu oříšků. Nicméně z příslušenství jsem zatím nic nevyužila. 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář