Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Dort č. 34 Želvy Ninja

20. 3. 2017

001-kopie.jpgNejdříve bylo nutné vymyslet kompozici a netajím se, že jsem se inspirovala na netu. Spojila jsem dva náměty v jeden. Přijatelným kompromisem vzhledem k časovým možnostem byla jedna sedící želvička a tři nadzvedávající poklop kanálu.

 

Také jsem pokročila v tom, že jsem si objednala maketu tvaru dortu, abych měla zcela přesnou představu ještě dříve, než začnu zdobit skutečný dort. Do dokonalosti mají želvičky daleko, nicméně není pochyb o koho se jedná. Oprostila jsem se rovněž od detailů jako jsou například bojové prostředky želviček či ochranné pomůcky.

 

002-kopie.jpgPo několika denní přípravě figurek (modelovala jsem ještě Popelku modelku, dorty byly na jednu oslavu) nastal den pečení korpusů. Po dlouhé době mi vyběhl naprosto rovnoměrný oříškový korpus, jehož fotografií se musím pochlubit. Co zatím vězí nevím, možná to, že jsem vejce vyndala z lednice o trochu dříve než před bezprostředním šleháním. Někde jsem četla, že by měla mít pokojovou teplotu a tentokrát se mi to povedlo dobře načasovat.

 

 

003-kopie.jpgNicméně jsem se nakonec rozhodla pro tento dort použít druhý korpus a to vanilkový. Oříškový korpus se mi zdál vhodnější pro upevnění figurky Popelky modelky.

Trochu jsem si lámala hlavu s tím, kdy udělat kamennou strukturu na dortu. Zda před položením placky na dort nebo až po položení. Nakonec jsem se rozhodla strukturu udělat před položením a zdá se, že to byla dobrá volba. Dort jsem nežehlila, jen jemně přitiskla a více se dortu nedotýkala. Struktura zůstala zachována.

 

004-kopie.jpgTak na tuhle část jsem se těšila nejvíce. Přestože byla časově pracná, je naprosto úžasná a efektní. Již nějaký čas jsem přemýšlela o tom, že zkusím potáhnout hmotou i podložku. Chvíli mi trvalo, než jsem sehnala odpovídající velikost a tloušťku. Podložku musíte potáhnout nejméně jeden, lépe dva dny dopředu, aby trochu zatvrdla a nedeformovala se při položení dortu. Dort máte šanci položit jen jednou, tak pečlivě měřte, než jej usadíte. Skládání travičky byla fakt piplačka, ale již jsem nemohla dočkat, až přidám kvítka.

 

No není to paráda!?

011-kopie.jpg

 

Řekla bych, že travička s kvítky dort příjemně oživí.

006-kopie.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář