Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Dort č. 35 Popelka modelka

28. 3. 2017

010-kopie.jpgPopelka modelka, nebo-li Popelka v moderním pojetí. Měla jsem pro jednu malou princeznu udělat nějakou princeznu a mezi jmenovanými byla i Popelka. Vybrala jsem si ji kvůli modrým šatům. Ale aby nebylo vše modré, věděla jsem, že potah udělám růžový. Ještě jsem měla představu o zdobení boků dortu pastelově barevnými proužky, ale to k mému překvapení nebylo hezké, a proto jsem sáhla k druhé, zálohové variantě, ozdobnému lemu.

 

Na ozdobný lem jsem použila nově zakoupenou formičku Marvelous. Přála jsem si již od samých počátků mého dortování, ale pořád bylo třeba zakupovat jiné pomůcky a suroviny, až konečně přišla řada i na tuto formičku. Jsem moc ráda, že na mě ještě po roce a půl v daném e-shopu zbyla. 

 

003-kopie.jpg

A nebyla to jediná formička, kterou jsem na tento dort použila. Jak je zřejmé, figurka je rovněž stvořena pomocí formiček modelovací sady na ženské tělo. Ale věřte, že i když máte formičku, dostat z ní kloudný tvar není nic jednoduchého. Bylo mnoho pokusů, kterých skončilo v koši. 

 

 

 

Velkou prekérkou byl obličej. A když jsem se  po nedokonalém obtisknutí pustila do jeho dotvarování, příšerka byla definitivně na světě. Tak jsem se o něj pokoušela znovu a znovu až jsem se spokojila s tímto. 

 

004-kopie.jpg

Po dobarvení se na tvářičku dalo koukat. Sice má originální Popelka vlásky do drdůlku, ale přiznám se, že mě se k této Popelce více zamlouvaly vlásky rovné a řekněme s moderním sestřihem. 

 

Libovala jsem si, jak žluté vlásky ladí k modrým šatům. Nicméně obličej a trup je první část figurky.

 

Ještě bylo třeba dodělat nožičky a ručičky. S nožičkami jsem si nelámala hlavu, neb bylo jasné, že budou schovány pod šaty. Vrásky mi dělaly ruce. Velmi nepříjemně na nich totiž byly vidět spoje z formiček. 005-kopie.jpgKdyž jsem se spoje snažila zahladit, deformovala se tvar ruky. No nakonec jsem ruce natočila tak, aby spoje byly co nejméně vidět. Musela jsem se výsledkem spokojit, protože čas neúprosně kvapil. 

 

Pro dokončení figurky je třeba, aby všechny tvary byly zaschlé, aby se při oblékání  (a při či po sestavení) nedeformovaly. Používám SmartFlex a ten opravdu chce minimálně  jeden dva dny osychat. 

 

Už dlouho toužím po krásné modré a věřte, že jsem již objednala všechno možné a kýžený odstín modré jsem ještě nesehnala. Tmavší modrá, kterou jsem zde použila je výsledkem dvou barev. Nerada barvy míchám, protože stačí málo a výsledný odstín dostane  zašedlý nádech a barva se mi pak vůbec ale vůbec nelíbí. Světlá modrá je modrá z sady Food Colours. 

 

 

 

Pak  přišly na řadu již rutinní záležitosti. Nicméně toto je moje první růžová placka:-)  

 

006-kopie.jpg

 

Korpus jsem nakonec prohodila s želvím za oříškový a pro jistotu jej lehce i přes punčovinu obmazala světlým vanilkovým krémem, aby náhodou pod potahem neprosvítal.

 

007-kopie.jpg

 

Potažení dopadlo dobře. Oříškový korpus byl dobře upečený, tudíž s rovinou nebyla žádná potíž.

 

008-kopie.jpg

 

Kdybych věděla, že ozdobné proužky z boku dortu barevně nevyjdou a měla bych více času, tak bych zkusila ještě jméno a číslovku udělat v červené variantě. 

 

012-kopie.jpg

 

Tyhle dva dortíky vedle sebe v reálu vypadaly fakt úžasně. Tak nějak se doplňovaly. Není snad tajemstvím, že byly pro sourozence.

 

013-kopie.jpg

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář