Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Formička miminko

 

img_7150-a-vystrih.jpgNebylo úplně jednoduché sehnat tu správnou formičku miminka. Na netu jich nejdete mnoho a v různých variantách. Chtěla jsem přesně to miminko, které spinká s hlavičkou na stranu a s kolínky pod sebou.

 

Z obrázku na eshopu ale těžko poznáte kvalitu formičky, navíc byste rádi, aby formička byla zdravotně nezávadná. Co se týká obrázků formiček miminek na eshopech, mohu s klidným svědomím říci, že drtivá většina neodpovídají realitě. Teda alespoň na základě mé zkušenosti. To je nemilé. Přeci jenom jste se rozhodli investovat několik stovek a chcete, aby se s formičkou dobře pracovalo a aby výsledný tvar také dobře vypadal. Musíte se proto spoléhat na foto a informace prodejce.

 

První formičku, kterou jsem objednala, jsem vrátila. Z hlediska kvality vypadala opravdu příšerně. Díl u nožiček plandal. Silikon byl z vnější strany celý oválený už v balíčku, lepil se na to každý chloupek. Celkově ve mě silikonový materiál budil velkou nedůvěru. Byl jak roztřesený aspik.  No neměla jsem odvahu formičku ani zkoušet a obratem ji odeslala zpět do eshopu. Sice zboží můžete vrátit, ale stojí vás to až tři stovky za poštovné, když pak objednáváte zboží jinde, poštovné zaplatíte de facto 3x.

 

Při druhém výběru jsem si dala již více záležet a opravdu dlouho hledala na netu, informace, recenze.... nakonec jsem na základě zjištěných informací došla k závěru, že nejlepší formička bude ta modrá průhledná. Díky průhlednosti silikonu můžete, sliboval výrobce i prodejce, kontrolovat intenzitu natlačené hmoty do formy. No a světe div  se, přišla sice modrá formička, ale rozhodně ne průhledná - viz foto výše. Silikonový materiál vypadal kvalitně, i formička. Nicméně jsem mírně roztrpčená napsala prodejci, že mi dorazilo úplně něco jiného, než co bylo na obrázku a v popisu výrobku. Přišla odpověď s omluvou a vysvětlením, že ty průhledné formy se již nějaký rok nevyrábí. Nemohla jsem si odpustit poznámku, že v tom případě měli své informace a obrázky již dávno aktualizovat.

img_7146-kopie.jpgS lehkou nedůvěrou jsem formičku vyzkoušela a hned z prvního pokusu jsem byla maximálně nadšená, což jsem napsala i prodejci. Na obrázku je mé první miminko ze zbytku modré hmoty.

 

Která hmota je do formičky vhodná?

Ideální hmota do formičky je SmartFlex. Zkoušela jsem i Čokolínu. Výsledek byl také dobrý, ale přeci jenom při dolování miminka z formičky potřebujete někde trochu více zatlačit a je dobré, když je hmota uvnitř formy zatuhlá, rozuměj ponechaná nějakou dobu v mrazáku. Čokolína nemá ráda velmi nízké teploty, tj. teploty pod bodem mrazu, proto není do mrazáku vhodná. Další hmoty jsem již nezkoušela.

 

Jak hmotu do formičky dostanu?

S tím jsem si také lámala hlavu. Formička je hodně členitá a hluboká. Jak jsem se toho obávala, nakonec se mi povedlo úplně každé miminko, které jsem zkoušela. Připravíte si z hmoty váleček v přibližné velikosti obsahu formičky a začnete jej intenzivně natlačovat do formičky. Opravdu se silou snažíte dostat hmotu až ke dnu. Pozor na ten díl u nožiček, tam jsem se přeci jenom bála, abych ji náhodou tlakem neutrhla. Někdo na zatlačení hmoty do formičky používá kostici s velkou kuličkou na konci. Já jsem si vystačila s prsty. Na závěr zarovnáte hmotu na úroveň formičky a šup s tím na mrazák.

 

Jak hmotu - tvar - z formičky dostanu?

Formičku s hmotou nechávám na mrazáku tak hodinu, i déle. Formičku otočíte dnem vzhůru a pak se už jen snažíte tvar z formičky vytlačit. Začínám u hlavičky a postupuji k nožičkám. Budete překvapení, jak rychle a snadno tvar z formičky dostanete.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář