Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Krém s bílou čokoládou

 

Základem tohoto krému je kaše z mouky. Tento krém je výborný do těch korpusů, kam se nehodí  vanilková chuť. Ráda jej kombinuji například s oříškovým korpusem.

 

Suroviny:

  • 300 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 400 ml mléka
  • 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • vanilkový cukr/extrakt/lusk
  • 50 g bílé čokolády (vždy dávám o něco více, min. 100 g)
  • trocha rumu

 

Postup:

Nejdříve z mléka a mouky uvařte kaši. Do ještě horké kaše vmíchejte 50 g másla, vanilkový cukr a rozpuštěnou čokoládu a míchejte do vychladnutí. I zde by mohlo pomoci překrytí folií, ale já raději míchám. 

250 g cukru ušlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Po částech pak přidávejte vychladlou kaši. Jak už jsem psala v jiném návodu, dbjete na to, aby teploty kaše a máslové pěny byly vyrovnané, popř. aby máslová pěna měla nižší teplotu než kaše. Domnívám se totiž, že rozdíl teplot, respektive je-li máslo teplejší než druhá ingredience, je příčinou sražení krému (másla). No a nakonec, kdo má rád, přidejte rum. 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

úžasný

(Lenka, 8. 4. 2017 14:05)

Lehký, božský krém do dortů.