Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




White Icing

15. 5. 2016

white-icing.jpgTak to je ten balíček, který mi, namísto očekávaného kyblíku, dorazil. Jedná se o hmotu, která bude spadat do kategorie hmot, která nemá ráda šlehačkové  či jinak vlhké krémy. Doporučuji proto  pod ní výhradně  máslový krém.  

 

Pokud se mám pustit do celkového hodnocení ve vztahu ke SmartFlex, všimla jsem si zatím jen pár odlišností. Z hmoty jsem tvarovala pouze kytičky.

 

První odlišností je, že White Icing je opravdu bělostně bílý. SmartFlex v základní bílé barvě byste museli lehce přibarvovat doběla, abyste dosáhli stejné úrovně odstínu.

 

Další odlišností je chuť. Mě Whice Icing chutná o něco lépe než SmartFlex. Chuť je kyselosladká, takže myšleno zřejmě jako citrónová příchuť. Ale sníst všechnu hmotu odpovídající dílku dortu po mě fakt nechtějte!

 

Hmota má velice jemnou strukturu je měkká, poddajná, skvěle se barví. Výsledné barvy mají o něco málo jiný odstín, než jsem zvyklá u SmartFlex. Jsou jakoby jemnější, což je logické, vzhledem k bělosti hmoty. 

 

Nezkoušela jsem potahovat, ale věřím, že na potahování to bude výborný materiál a zejména pak pro svatební dort, budete-li požadovat krásně bílou.

 

Také jsem nezkoušela modelovat žádné figurky. Podle konzistence hmoty se domnívám, že se s ní bude pracovat hodně podobně, tedy stejně dobře, jako se SmartFlex. I tato hmota osychá, ale ne tak urputně jako SmartFlex, přesto doporučuji nepoužívané množství ihned schovávat do igelitového sáčku nebo vyválenou placku či vykrojený tvar přikrýt igelitem.

 

Co jsem zkoušela byly kytičky. Měla jsem v plánu zkusit drátkování, ale na to se mi hmota zdála moc měkká a věřím, že i to přispělo k mému neúspěchu vydrátkovat velice jednoduchou kytici. Musela jsem proto improvizovat a zde je můj první výtvor z White Icing.

 

004_a.jpg

 

 

Další zkušenosti

Další věc, kterou jsem postupem času z White Icing zkoušela měla být 3D kytara, ale za 12 hodin nezaschla, tak jsem ji nakonec na dort nepoužila. Kdo jste si proto vyzkoušel jako první pracovat se SmartFlex, budete si u White Icing špatně zvykat na dlouhou dobu zasychání. Navíc hmota je na modelování opravdu příliš měkká. Doporučuji ji proto využívat spíše na potahování než modelování.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář