Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kokosový korpus poctivý

24. 4. 2016

 

Abych tento kokosový korpus odlišila od ostatních kokosových korpusů, označila jsem jej poctivý. Proč poctivý? Protože je v něm v poměru k ostatním surovinám relativně hodně kokosu. To má za následek, že je korpus drobivější a pokud to nečekáte, mohlo by vás to zaskočit.

Pro milovníky kokosek a kokosu to je ovšem recept optimální. V receptu jsou samé dobré suroviny - posuďte:

 

Suroviny:

  • 2 vejce
  • 250g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 10ml oleje
  • 100g kokosu
  • 50g bílé čokolády
  • 1 prášek do pečiva

 

Postup:

  1. Celá vejce jen chvilku šlehejte s cukrem
  2. přilijte olej a prošlehejte
  3. mouku smíchejte s práškem do pečiva a za stálého šlehání přisypávejte k vajíčkům s cukrem a olejem
  4. smetanu promíchejte s kokosem a opět za stálého míchání přilévejte k ostatním surovinám
  5. nakonec zašlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu 
  6. pečte ve vyhřáté troubě 45 minut na 170 supňů

 

Patrně se vám bude zdát, že je těsto velmi husté. Je to tak v pořádku a ničeho se neobávejte, pokud jste postupovali přesně podle návodu.

Co se mého pečení týče, dávám vždy méně prášku do pečiva. Nemám ráda, když je v těstu cítit, protože věřím tomu, že když to vadí mě, bude to vadit i hostům. Dala jsem proto 3/4 prášku do pečiva a bylo to pořád moc. Na druhou stranu je nutné počítat s tím, že vám těsto tolik nevyběhne. Tato dávka s 3/4 práškem do pečení je ideální do formy o průměru 20 cm a mě vystačilo na jedno prokrojení. 

 

S bílou Čokolínou a odlehčeným čokoládovo-tvarohovým krémem výtečná kombinace.

017_a.jpg

Drobivost korpusu je patrná i na obrázku. 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář