Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Dort č. 069_Henry Stickmin

24. 1. 2021

img_0370_2.jpgSláva, po roce jsem potáhla dort! Tvořila jsem dort s postavičkami počítačové hry Henry Stickmin. Velký oslavencův hit. Je až neuvěřitelné, že už je to rok. Zvláštní to rok s Covidem 19. Setkávání se s příbuznými a známými bylo a stále je omezováno, abychom chránili své nejbližší a nejzranitelnější v naději, že bude brzy lépe. Jak vidno, ještě nás kus cesty čeká a rodinným oslavám stále není přáno.

 

A kdo je to ten Henry? Je to takový nezbedný kluk, no, trochu víc nezbedný, jehož profesní vývoj závisí na rozhodnutí hráče.  Henry může pracovat pro vládu nebo se stát zlodějem. Od čtvrté části herní kolekce se může stát členem Toppat klanu, jehož hlavní postavy si oslavenec přál ztvárnit na dort. Charakteristikou klanu jsou cylindry a klobouky. Henry, vůdce klanu, má černý cylindr se zlatým řetězem a znakem dolaru.  

 

Postavičky naštěstí nebyly složité. Jen jsem musela vymyslet provedení tělíček, protože se jedná o piktogramy. Zvolila jsem floristické drátky, které jsem přetřela černou prachovou barvou, neboť na objednání černé floristické pásky bylo pozdě. Proto na některých místech prosvítá zelená brava. Ne všude totiž černá prachová barva držela.

 

Na finální dokončení dortu jsem měla opravdu velmi málo času. Pospíchala jsem. Navíc jsem tak trochu vypadla ze cviku, takže jsem například potahovací hmotu vyválela příliš tenkou, což mě zlobilo při snaze vyrovnat hrany a okraje dortu. Dále mi nesedla barevná úprava, ale již nebyl čas cokoli předělávat, musela jsem použít to, co jsem měla připravené.