Jdi na obsah Jdi na menu

Poznatky a zkušenosti

Rubriky

Zkušenosti s hmotami

Příspěvků: 6

Poznatky - různé

Příspěvků: 2

Kuchyňští električtí pomocníci

Příspěvků: 2

Recepty

Příspěvků: 10

Příspěvky

Duhový dort z koupené směsi

032_013.jpgPárkrát jsem při svém pátrání po netu narazila na duhový dort alias Rainbow Cake. Pestrost korpusu a představa barviv uvnitř korpusu mě vždy tak trochu odradila. A co si budu nalhávat, také představa práce, barvení a pečení šesti placek, obarveného nádobí, .…. Přesto se mi do mysli vloudila myšlenka, že bych jej měla někdy vyzkoušet, když duhování je tou mou milou záležitostí. 

 
19. 2. 2016 | | Rubrika: Poznatky - různé | Komentářů: 2

SmartFlex Velvet

Na potahování a modelování je SmartFlex jednoznačně top hmota. Skoro by se řeklo, že se s ní pracuje a modeluje samo. Základní hmota je bílá, má velmi jemnou strukturu, dobře se barví, optimálně gelovými barvami. Kupuji SmartFlex Velvet a SmartFlex Flower, který je trošku tužší, ideální na modelování květin. Koupit lze i již obarvené varianty. Příchutě jsem zatím zkusila mandlovou a citrónovou. 

 
20. 2. 2016 | | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 0

Formix

Formix jsem koupila na doporučení na netu s tím, že je chutnější než SmartFlex a pracuje se s ní stejně dobře.  Pokud jsem psala o K2, že je drobivá, tak Formix je mazlavý. Je opravdu chutnější než SmartFlex, ale žádnou další výhodu jsem na něm neshledala. 

 
27. 2. 2016 | | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 0

K2 hmota

V eshopech se uvádí, že se jedná o nejoblíbenější cukrářskou hmotu. Musím uznat, že ze všech zatím vyzkoušených, patří k těm chutnějším. Zdaleka se s K2 nepracuje tak dobře jako se SmartFlexem, proto ji používám výhradně na potahování.

 
27. 2. 2016 | | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 1

Marcipán

Pravý marcipán, tedy z mandlí, má úžasnou vlastnost - nerozteče se na dortu s krémem ze šlehačky, tvarohu či podobně vlhkého krému. Základním pravidlem potahování dortu totiž je: pod potahovou hmotu používat výhradně máslový krém, zatímco pod marcipán můžete použít krém libovolný. A pokud už máte dost máslových krémů a jejich variací a přitom chcete mít potažený dort, přijde vám tato alternativa vhod.

 
27. 2. 2016 | | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 0

Kuchyňský robot Kenwood Chef XL Sense

img_7586a.jpg

 
1. 3. 2016 | | Rubrika: Kuchyňští električtí pomocníci | Komentářů: 2

Ruční šlehač s otočnou mísou Moulinex HM617130

img_6683a.jpg

 
1. 3. 2016 | | Rubrika: Kuchyňští električtí pomocníci | Komentářů: 0

Čokolína

Na Čokolínu jsem narazila zcela náhodou při brouzdání na netu, přestože se jedná o regionální patentovaný produkt. Napsala jsem na uvedený kontakt e-mail s dotazem, kde mohu tuto hmotu zakoupit a přišla mi odpověď, že následující den bude paní cca 20 km od Strakonic na farmářských trzích i s Čokolínou. Z trhu jsem si přivezla testovací krabičku s několika různě barevnými kousky. Přestože hmotu nemám ještě zcela osahanou, musím se kvůli překvapující chuti podělit o první dojmy. Navíc se jedná o další hmotu,která snese šlehačkové a jinak vlhké krémy!

 
19. 3. 2016 | | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 2

Oříškový korpus

Přestože nejsem fanda oříškových a čokoládových chutí a jejich kombinací, tento oříškový korpus považuji za jeden z nejchutnějších korpusů vůbec.

 
19. 4. 2016 | | Rubrika: Korpusy | Komentářů: 0

Čokoládový korpus třený

Dlouho jsem hledala šikovný recept na čokoládový korpus. Pár jsem jich vyzkoušela a z žádného jsem nebyla nadšená. Po přečtení tohoto receptu jsem usoudila, že se jedná o třené těsto. Pojmenovala jsem tak i název receptu, abych jej odlišila od ostatních. Recept ani postup není nijak náročný za to výsledkem je korpus lahodné chuti. Tak si říkám, jestli někdy méně neznamená více. 

 
20. 4. 2016 | | Rubrika: Korpusy | Komentářů: 0