Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




K2 hmota

 

V eshopech se uvádí, že se jedná o nejoblíbenější cukrářskou hmotu. Musím uznat, že ze všech zatím vyzkoušených, patří k těm chutnějším. Zdaleka se s K2 nepracuje tak dobře jako se SmartFlexem, proto ji používám výhradně na potahování.

 

K2 je oproti ostatním hmotám docela drobivá. Kolikrát mám pocit, že ji ani neobarvím, jak se pořád drobí. Nakonec se ale při úporném hnětení hmotu obarvit podaří. Oproti SmartFlexu má jednu nespornou výhodu; je absolutně bílá.

 

Modelovat jsem z ní ani nezkoušela, zdálo se mi to zbytečné.

 

Za to jsem ji zkusila nacpat do silikonové formičky na ozdobné perličky kolem obvodu dortu a to byl nadlidský výkon. Navíc po vyklopení bylo na perličkách velmi znatelné, jak jsem se snažila hmotu do formičky natlačit. Fakt hrůza. Možná, že někdo zkušenější by byl úspěšnější, já se smířila s tím, že budu i na toto dozdobování používat SmartFlex nebo Čokolínu.

 

Když vidím, jak se hmota při barvení rozpadá na kousky a nemá takovou elasticitu jako jiné hmoty, kolikrát se děsím, jak ji budu válet. Nicméně vyválet se mi ji podařilo vždy bez obtíží. Je třeba ji hodně podsypávat (např. moučkovým cukrem), protože se dokáže velmi rychle přichytit k válecí podložce.

 

Po vyválení a nanesení hmoty na dort mi bezprostředně po položení začne hmota v ohybech na obvodu dortu praskat. Velmi nepříjemné, ale nevím co s tím. Domnívám se, že je to způsobené tíhou hmoty, jak visí dolu. Vzhledem k tomu, že popraská ihned po položení, seberychlejší práce tomu nepomůže. Pokud máte nějaký typ, jak tomu předejít, podělte se o něj. Napadá mě jen, ji smíchat s jinou elastičtější hmotou, nicméně to se projeví na její chuti. Na potažení průměrného dortu (o obvodu 26 cm) spotřebuji cca 750 g. 

 

K2

k2_luka-trade.jpg

 

Praskliny v ohybech. 

014_013_logo.jpg

 

Protože mi končila expirace na jednom balení, rozhodla jsem se K2 použít na velkou mašli. Jednotlivé díly osychaly docela rychle a práce s hmotou na tvorbu mašle byla vcelku v pohodě. Navíc se mi líbí odstín fialové díky tomu, že K2 je opravdu bílá. U SmartFlexu je fialová taková tmavší, a proto se mi dofialova obarvený SmartFlex nelíbí.

 

U K2 s fialovou naprostá spokojenost.

 

img_8645.jpg

 

 

Po mašli jsem se asi po půl roce odhodlala z K2 modelovat. Angry Birds. Modelovala jsem s neteřinkou. První jsme zkusily prasátka a sesedla strašlivým způsobem. Z prasátek se staly zelené příšerky. Další Angry Birds jsme zkusily Matyldu. Abychom předešly pitvoření tvaru během modelace, použily jsme méně materiálu a kuličky-tělíčka nechaly do rána oschnout. Méně materiálu si toliko nesesedlo, ale kuličky neoschly ani o nic. Materiál zůstal háklivý na jakýkoli dotek. Poslední jsme vyzkoušely chobotničku, která do druhého dne rovněž neoschla ani o nic. Byť se v případě chobotničky jednalo o jednoduchou modelaci, moc dobře se s K2 nepracovalo, teda ve srovnání se SmartFlexem. Pokud vám záleží na perfektním vzhledu a oželíte chuť, doporučuji na modelaci SmartFlex. Pokud je pro vás důležitější chuť a nebudete tvořit figurky náročné na detail a spokojíte-li se s uspokojivým vzhledem, použijte K2.

 

 

018.jpg

Sesednutá prasátka.

 

019.jpg

Matyldy háklivé na dotyk. Detaily jsou ze SmartFlex.

 

014.jpg

Oranžová chobotnička. Takto krásnou pastelovou barvu se SmartFlexem nedocílíte. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář