Poznatky a zkušenosti
Příspěvky
Vanilkový korpus lehký
20. 4. 2016
Najít chutný vanilkový korpus mi také dalo nějakou práci. Zatím jsem se ustálila na tomto, kterému jsem dala přívlastek lehký.
Kokosový korpus poctivý
24. 4. 2016
Abych tento kokosový korpus odlišila od ostatních kokosových korpusů, označila jsem jej poctivý. Proč poctivý? Protože je v něm v poměru k ostatním surovinám relativně hodně kokosu. To má za následek, že je korpus drobivější a pokud to nečekáte, mohlo by vás to zaskočit.
Máslový krém se sněhem z bílků
24. 4. 2016
Pokud jsem se rozhodla, že založím rubriku receptů, je v případě krémů třeba začít tímto krémem, protože jej považuji za naprosto základní krém. Pro toho, kdo má rád máslové krémy, bude pořád dost máslový, tomu, kdo nemá rád máslové krémy, bude připadat příjemně odlehčený.
Postřehy jak zpracovat a péct piškotový korpus
10. 5. 2016
Pár drobných rad o pečení korpusu, které najdete i u některých receptů. Zde jsem je shrnula do 4 bodů.
White Icing
15. 5. 2016
Objednala jsem, abych vyzkoušela, protože si ji lidé v různých diskuzích dosti chválí. Čekala jsem, že dorazí hmota v kyblíku tak, jak jsem viděla na obrázku daného e-shopu. V kyblíku neodrazila, ale ve vakuovaném sáčku. Ani se nepamatuji, zda-li bylo možné vybrat více příchutí, řekla bych že mají jen jednu univerzální.
Vanilkovo-pudingový krém se šlehačkou
16. 6. 2016
Jedná se o klasický pudingový krém odlehčený šlehačkou. Výborně se hodí k vanilkovému korpusu a jahodám. Jahody nejsou podmínkou. Protože krém obsahuje šlehačku, pro případné potažení používám pravý marcipán, popř. čokolínu. Ostatní potahovky nemající rády vlhkost by se roztekly.
Vanilkovo-pudingový máslový krém s bílou čokoládou
17. 6. 2016
Na tomto máslovo-pudingovém krému oceníte jeho univerzálnost a lahodnou chuť. Můžete jej použít jak pod kteroukoliv potahovku, tak pro zdobení trezírovacími špičkami. Místo bílé čokolády můžete použít tmavou čokoládu a získáte tak čokoládový krém.
Krém s bílou čokoládou
17. 6. 2016
Základem tohoto krému je kaše z mouky. Tento krém je výborný do těch korpusů, kam se nehodí vanilková chuť. Ráda jej kombinuji například s oříškovým korpusem.
Formička miminko
11. 7. 2016
Nebylo úplně jednoduché sehnat tu správnou formičku miminka. Na netu jich nejdete mnoho a v různých variantách. Chtěla jsem přesně to miminko, které spinká s hlavičkou na stranu a s kolínky pod sebou.
Nepečený mangový dort bez bílého cukru
1. 1. 2019
Jak jsem slíbila, předkládám postup na nepečený dort bez bílého cukru. Jedná se o kombinaci více receptů. Je jen na vás jakým způsobem budete použité ingredience dále obměňovat. Nejenom v závislosti na vašem životním přesvědčení, dietě, ale třeba jen v prosté touze ochutnávat nové věci.