Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Poznatky a zkušenosti

Příspěvky

Vanilkový korpus lehký

20. 4. 2016

Najít chutný vanilkový korpus mi také dalo nějakou práci. Zatím jsem se ustálila na tomto, kterému jsem dala přívlastek lehký. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Korpusy | Komentářů: 2

Kokosový korpus poctivý

24. 4. 2016

Abych tento kokosový korpus odlišila od ostatních kokosových korpusů, označila jsem jej poctivý. Proč poctivý? Protože je v něm v poměru k ostatním surovinám relativně hodně kokosu. To má za následek, že je korpus drobivější a pokud to nečekáte, mohlo by vás to zaskočit.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Korpusy | Komentářů: 0

Máslový krém se sněhem z bílků

24. 4. 2016

Pokud jsem se rozhodla, že založím rubriku receptů, je v případě krémů třeba začít tímto krémem, protože jej považuji za naprosto základní krém. Pro toho, kdo má rád máslové krémy, bude pořád dost máslový, tomu, kdo nemá rád máslové krémy, bude připadat příjemně odlehčený. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Krémy | Komentářů: 0

Postřehy jak zpracovat a péct piškotový korpus

10. 5. 2016

Pár drobných rad o pečení korpusu, které najdete i u některých receptů. Zde jsem je shrnula do 4 bodů.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Korpusy | Komentářů: 0

White Icing

15. 5. 2016

Objednala jsem, abych vyzkoušela, protože si ji lidé v různých diskuzích dosti chválí. Čekala jsem, že dorazí  hmota v kyblíku tak, jak jsem viděla na obrázku daného e-shopu. V kyblíku neodrazila, ale ve vakuovaném sáčku. Ani se nepamatuji, zda-li bylo možné vybrat více příchutí, řekla bych že mají jen jednu univerzální.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zkušenosti s hmotami | Komentářů: 0

Vanilkovo-pudingový krém se šlehačkou

16. 6. 2016

Jedná se o klasický pudingový krém odlehčený šlehačkou. Výborně se hodí k vanilkovému korpusu a jahodám. Jahody nejsou podmínkou. Protože krém obsahuje šlehačku, pro případné potažení používám pravý marcipán, popř. čokolínu. Ostatní potahovky nemající rády vlhkost by se roztekly.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Krémy | Komentářů: 0

Vanilkovo-pudingový máslový krém s bílou čokoládou

17. 6. 2016

Na tomto máslovo-pudingovém krému oceníte jeho univerzálnost a lahodnou chuť. Můžete jej použít jak pod kteroukoliv potahovku, tak pro zdobení trezírovacími špičkami. Místo bílé čokolády můžete použít tmavou čokoládu a získáte tak čokoládový krém. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Krémy | Komentářů: 0

Krém s bílou čokoládou

17. 6. 2016

Základem tohoto krému je kaše z mouky. Tento krém je výborný do těch korpusů, kam se nehodí vanilková chuť. Ráda jej kombinuji například s oříškovým korpusem.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Krémy | Komentářů: 1

Formička miminko

11. 7. 2016

img_7159-kopie.jpgNebylo úplně jednoduché sehnat tu správnou formičku miminka. Na netu jich nejdete mnoho a v různých variantách. Chtěla jsem přesně to miminko, které spinká s hlavičkou na stranu a s kolínky pod sebou. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Poznatky - různé | Komentářů: 0

Nepečený mangový dort bez bílého cukru

1. 1. 2019

img_7682-kopie.jpgJak jsem slíbila, předkládám postup na nepečený dort bez bílého cukru. Jedná se o kombinaci více receptů. Je jen na vás jakým způsobem budete použité ingredience dále obměňovat. Nejenom v závislosti na vašem životním přesvědčení, dietě, ale třeba jen v prosté touze ochutnávat nové věci.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Nepečené dorty | Komentářů: 0