Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Vanilkovo-pudingový máslový krém s bílou čokoládou

 

Na tomto máslovo-pudingovém krému oceníte jeho univerzálnost a velmi jemnou, lahodnou chuť. Můžete jej použít jak pod kteroukoliv potahovku, tak pro zdobení trezírovacími špičkami. Místo bílé čokolády můžete použít tmavou čokoládu a získáte tak čokoládový krém. 

 

Suroviny:

  • 500 g másla
  • 2 vanilkové pudinky
  • 200 g moučku cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 500 - 600 ml mléka
  • 100 - 200 g bílé čokolády

 

Postup:

V mléce uvaříte puding. Odstavíte z plotny a do ještě horkého pudinku vmícháte čokoládu. Necháte vychladnout. U tohoto krému se mi po překrytí mikrotenovou folií udělal nepatrný škraloup. Způsob, jakým necháte vychladit nechám na vás. Míchání do úplného vychladnutí je sice nejjistější, ale také časově nejnáročnější. 

Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem nebo přidejte vanilkový extrakt. Chcete-li namísto cukru nebo extraktu použít vanilkový lusk, je třeba jej podélně rozříznout, vyloupat semínka a vařit již v mléce.  

Přidejte puding s čokoládou a znovu vyšlehejte. Dbejte na to, aby teploty pudingu a másla byly vyrovnané, popř. aby máslo mělo nižší teplotu než puding. Domnívám se totiž, že rozdíl teplot, respektive je-li máslo teplejší než druhá ingredience, je příčinou sražení krému (másla).

A jak jsem psala v úvodu, pokud namísto bílé čokolády použijete tmavou, budete mít čokoládový krém. I v případě čokoládového krému použijte vanilkový puding.

 

007.jpg

 

Zde jsem úplně poprvé držela trezírovací sáček a na ozdobení jsem měla sotva 5 minut. 

S krémem se pracovalo velmi dobře a chuťově je rovněž paráda!

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář