Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Dort č. 21_Miminko

009a.jpgTvořit dort k narození miminka je asi tou nejmilejší záležitostí, která vás  při dortování může potkat. Přestože jsem měla dostatek času a mohla dlouho přemýšlet, jak bude dort vypadat, neměla jsem stále jasno v celkovém konceptu. Věděla jsem jen, že na dortu bude miminko a srdíčko z křídel. 

 

Na miminko i srdíčko jsem použila silikonové formičky. Vím, že jsou dortařky, které by na svůj dort nedaly nic z formičky a velmi si zakládají na tom, že jejich dílo je od začátku až do konce výhradně jejich uměním. Mě používání formiček neuráží. Zejména ne u tak nádherného realistického miminka a srdíčka z křídel. V celkovém kontextu se jedná o tak něžnou kompozici, že jsem za dostupnost těchto formiček tuze ráda. 

 

Dále jsem věděla, že na dortu budou nějaké květiny. Ale jaké? A v jaké barvě a v jakém uspořádání? Moc se mi pro holčičku líbí pouze růžovobílá kombinace barev.  Ale zelená by se mi tam také líbila ...pořád jsem si nemohla ujasnit, jak bude dort ve výsledku vypadat. Nakonec jsem si připravila několik květinových ozdob s tím, že to vyřeším až při finální kompletaci dortu.

 

Dort jsem potáhla speciálně barvenou Čokolínou na bílo. Perličky jsou také z Čokolíny. Čokolínu na perličky používám nejraději, protože na práci s touto formičkou je výborná. Dobře ji do formičky natlačíte a stačí opravdu jen na chviličku šoupnout do lednice (nikoli na mrazák!!) a máte za chvíli olemováno!

 

A jak jste si asi všimli, na květiny jsem poprvé použila techniku drátkování. Nakonec jsem na dort uplatnila vše, co jsem si připravila do foroty. Bylo mi líto nedat tam lilii, růžovobílé kytice byly zase moc chudé a už nebyl čas přidělávat další květiny, takže jsem naaranžovala vše, co jsem měla po ruce. 

 

Upevnění kytic na bok dortu vypadalo snadně do doby realizace.  Počítejte s tím, že když si kytici jen tak přiložíte k dortu, pokud to teda nebude na vršek, patrně vás pak potrápí, jak jej udržet v požadovaném sklonu. Růžovobílé kytice na bocích dortu mi pořád padaly. 018.jpgSnažila jsem se místa, kde se jednotlivé květy dotýkaly potahu dortu přilepit alkoholem a na místa vpichu kytic jsem přidělala mašle. Jednak proto, abych zakryla rozšklebená místa v potahu, a také proto, abych celkově podpořila přichycení kytic k dortu. Víc už mě nenapadlo, naštěstí to pomohlo.

 

Korpus jsem udělala oblíbený bio-vanilkový. Krém jahodový s mascarpone a na kraje jsem do krému použila místo mascarpone máslo a znovu se potvrdilo, že to byl dobrý krok. Mascarponový krém by při potahování kvůli své řídkosti vytékal. Takto měl ideální zábranu. Korpus najdete v receptech, krém tam průběžně doplním, i přesto, že to teda můj favorit rozhodně není. Víc mi chutnal v obdobné variantě krém máslový, který také dodám do rubriky receptů.

 

Dort jsem potáhla Čokolínou, na perličky ji použila rovněž. Do formiček jsem použila SmartFlex Velvet a na květiny SmartFlex Flower.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář