Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Dort č. 27 Tři moudré opice + 1

5. 11. 2016

004-kopie.jpgKdyž chcete udělat jeden dort pro více oslavenců více věkových skupin, pravděpodobně nebude zcela jednoduché vymyslet téma. Nevím proč, ale mě přišly na mysl tři moudré opičky. A protože oslavenci byli celkem čtyři, bylo jasné, že jednu opičku udělám tak trochu navíc :-) Nevidím. Nemluvím. Neslyším. Přemýšlím. 

 

Snažila jsem se o neutrální dortík, aby aspoň trochu potěšil každého z oslavenců. Také jsem podle chuťových preferencí všech oslavenců zvolila čokoládový korpus (třený - viz rubrika receptů) a čokoládový krém z mascarpone. Krém byla tak trochu improvizace, neb jsem spojila dva recepty dohromady, přesněji z každého jsem si vybrala část a vyšlo to docela dobře. Chutně. Na potah jsem měla připravenou čokoládovou čokolínu.

 

Nejdříve jsem ale musela vyzkoušet modelaci hlavního tématu - opiček. Zvolila jsem osvědčený postup. Jeden váleček tělíčko, jedna kulička hlavička. A zbytek nějak zkusit připodobnit danému zvířátku.

002-kopie.jpg

 

A pak bylo důležité, jak budou držet ručičky. A u první zkoušené opičky držely výborně!

 

001-kopie.jpg

 

Na boky dortů jsem měla připravena čísla, tedy věk oslavenců. Chtěla jsem ke každému číslu doplnit i jméno, ale z kapacitních důvodů jsem od tohoto záměru upustila a soustředila se jen na dozdobení boků dortu. Použila jsem čím dál více oblíbenou metodu patchwork. Kdybych měla více času, vyhrála bych si s se zdobením více. Takhle jsem se omezila jen  na olemování spodní hrany dortu a stromu s přesahem na vrchní plochu dortu.

 

017-kopie.jpg

 

Ještě pohled zezadu.

 

018-kopie.jpg

 

A na závěr, jak vypadal dortík uvnitř.

 

019-kopie.jpg

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář