Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Dort č. 33 Patrový dort Pokemoni v trávě II.

28. 1. 2017

 

První patrový dort jsem tvořila na dětskou oslavu pro dva skvělé kluky a jejich kamarády. Každému z oslavenců patřila jedna strana dortu. V hlavě jsem měla promyšleno, jak při tvorbě patrového dortu budu postupovat. Konfrontace mých vymyšlených postupů byla při realizaci nepříjemná. Také proto, že mě tlačil čas.

 

001.jpgZe začátku šlo vše hladce, přestože jsem musela postupovat rychle. Upekla jsem dva korpusy, větší čokoládový, menší vanilkový a promazala je stejným krémem - spodní vrstvu čokoládovým krémem, vrchní vanilkovým. Pak již zbývalo vše jen hezky dotvarovat.

 

 

 

 

Druhý den ráno následovalo potažení.

002.jpg003.jpg

 

004.jpg

Po potažení přišla první chyba, která se prokázala později. Ozdobila jsem totiž, každý korpus samostatně, ještě před sestavením.

Čas mě tlačil velmi a bylo jasné, že položit vrchní korpus tak, aby byl optimálně vycentrován se spodním korpusem, nebude vůbec jednoduché. Navíc jsem již neměla žádný krém na spojení korpusů, proto jsem si řekla, že  vrchní korpus připevním tak, že do spodního zapíchnu dvě výstuže, které budou vyčnívat několik centimetrů a na to napíchnu vrchní korpus.

007.jpg

Nápad to byl z hlediska upevnění korpusu dobrý, ale z hlediska centrování zoufalý. Měla jsem de facto jen jeden pokus a ten se, bohužel, moc nepovedl. Číslo mělo být nad středem jména, což rozhodně není ani na jedné straně. Ale to je způsobeno i tím, že korpusy byly zdobeny před sestavením. 

Druhý nedostatek zdobení každého korpusu zvlášť se ukázal rovněž až po sestavení. Spodní okraj potahu a trávy vrchního korpusu ne zcela lícoval s potahem spodního korpusu. Na některých místech vznikla  mezi patry cca 1 až 2 mm mezera. Bylo proto nutné potah na spodní hraně vrchního korpusu jakoby táhnout a přitlačit k potahu spodního korpusu. Tím se samozřejmě potah lehce deformoval a nebylo možné jej přes částečné ozdobení již vyhladit. K nepatrným deformacím docházelo i při pokusu o sestavení. No, není to taková brnkačka, jak by si jeden myslel. 

 

A protože na dortu bylo méně místa než jsem čekala a čas neskutečně kvapil, již jsem nevyřešila, kam s tímto druhem pokémona.

012.jpg

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář