Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Dort č. 51_Slime Rancher_Glass desert

3. 6. 2018

img_6137_kopie.jpgDort jsem tvořila na přání mého syna ke Dni dětí. Inspirací mi byla synova oblíbená hra Slime Rancher, v rámci které proniká do různých míst a hledá zde slimes, potravu pro ně a jejich krystaly. Nejoblíbenějším místem je Glass dezert, neboli Skleněná poušť.

 

Ve Skleněné poušti může nalézt velmi krásné například Mozaic slimes. Může je odnést a chovat na své farmě. Abych byla in, měla bych říct, že je farmí. Výprava do Skleněné pouště je vskutku nebezpečná, může zde kdykoli propuknout ohnivá bouře. Přáním syna bylo zachytit na dortu právě tento okamžik, kdy se krajina začne měnit, resp. získává barvy ohně a ze země vyšlehávají malé plamínky. Přestože nejsou součásti Skleněné pouště, přidali jsme na dort i oblíbené Puddle slimes, jejichž biotopem jsou louže a jezírka. 

 

Airbrush

img_6175_kopie.jpgPro nejlepší vyjádření ohnivé bouře jsem se odhodlala použít loňský dárek k narozeninám - Airbrush. Přestože nemám s touto technikou žádné zkušenosti, neměla jsem velké obavy. Shlédla jsem již dříve pár videí a k základním barvám jsem si pořídila bělobu pro případ potřeby světlejších odstínů. 

Nejdříve jsem vytvořila šablonu pro jezírko. Vystřihla jsem z papíru ovál a šablonu přiložila na dort a vystříkala jezírko. Poněkud tmavou modrou barvu jsem naředila bělobou. Počkala jsem, až barva na jezírku zaschne a přiložila na něj vystřižený ovál a začala tvořit ohnivou bouři. Na zbývající plochu dortu jsem nanesla nejsvětlejší žlutou barvu. Pak jsem odspodu a jen zlehka použila oranžovou s jemným přesahem přes boky až na vršek dortu. A na závěr červenou, kterou jsem zdůraznila zejména spodek dortu. Před použitím každé barvy jsem propláchla airbrush pistoli nejdříve vodou a pak pár kapkami speciálního čističe. I přesto jsem první odstřik barvy udělala nejdříve na papír, abych si byla jistá, že mi na dortu neudělá nechtěné barevné fleky. 

 

Bez drátkování to nepůjde

Na dort jsem měla připravenou i palmu. Kompletaci palmy jsem nechala až na samotné finále. 021_img_6203-kopie.jpgNa listy palmy jsem nepoužila drátky a nebylo to dobré. Listy se lámaly a nedržely i přesto, že jsem je nechávala zaschnout v poloze, ve které měly být na palmě. Nakonec jsem se rozhodla palmu nepoužít a poučením pro příště je rozhodně drátkovat!

 

Jahody a krémy do dortu

Měla jsem v záloze i jiné nápady, ale nezbyl na ně čas. Do období tvorby dortu přišly jahody. Po loňských neúspěších jsem se letos konečně a zcela nečekaně dostala na samosběr jahod a rovnou jich natrhala 20 kg, abych měla dosti na marmeládu do dortů.

Zpracovala jsem vše a z čerstvých jahod jsem udělala variaci malinového krému, tj. namísto mražených malin jsem použila čerstvé jahody. Musím uznat, že se krému z čerstvých surovin nic nevyrovná. U tohoto ovocného krému je informace o tom, že se nemá používat přímo pod potah. Dělávám proto ještě vanilkový krém s bílou čokoládou a používám jej na punčovinu, kterou vytvořím tenkou vrstvu po celém dortu. Tentokrát jsem udělala i cca 3 cm okraje z vanilkového krému okolo jahodového krému. Domácí a čerstvou marmeládou jsem promazala korpus... jen do dortu jsem se neodvážila dát čerstvé jahody. Bála jsem se, že by do doby konzumace dortu již moc čerstvé nebyly. 

 

Použitím techniky Airbrush můžete vytvořit efekty, kterých byste jinak jen těžko dosáhly.

003_img_6126-kopie.jpg

 

Možnosti stínování jsou úchvatné.

006_img_6233-kopie.jpg

 

Mozaic slimes.

014_img_6230-kopie.jpg

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář