Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Dort_č. 54_Kočičko-zvířátkový

20. 10. 2018

img_7331.jpgDětské narozeninové dorty se zvířátky patří k mým nejoblíbenějším. Postavičky zvířátek mohu tvořit mnohem více podle své fantazie. Odpadá tak úporná snaha připodobnit figurku vzhledu známe postavičky a zbývá tak více času na vlastní tvořivost.

 

Navíc už jsem jeden podobný zvířátkový dort dělala. Modelování mi šlo proto mnohem lépe od ruky. Ale aby byl dort přeci jenom trochu jiný, chtěla jsem figurky zachytit i v jiné než stojící  poloze

 

img_7294.jpgPrasátko patří k nejdynamičtější figurce na dortu. Je to takový malý žertík, který se setkal s velkou odezvou hostů.   Oslavenec se ztotožnil s kočičkou držící narozeninové číslo a u nejmladší gratulantky měla největší úspěch kočička spinkající v trávě pod dortem.

 

Zcela novou postavičkou  v mém repertoáru zvířátek je koza. Vcelku se zdařila. Rybníček je trvale oblíbeným tématem. Tentokrát jsem jej ohraničila kamínky. Ohraničení si náramně sedlo s celkovou kompozicí dortu. Chtěla jsem udělat ještě trsy traviček či kamínků kolem všech figurek - takové ukotvení, ale již se na to nedostalo. Hodně času jsem věnovala travičce kolem dortu. Každý lístek trávy je samostatně vykrojený. Život v trávě podporují beruška, zamilovaní šnečci - druhý vtípek, housenky a další nové, tentokrát hmyzí figurky - motýl a moucha. Chtěla jsem ještě vyrobit broučky - zlatohlávky, ale na ty se již také nedostalo.  Zkusím příště. 

 

 

Významnou inovací bylo ozdobení podložky.

Již před dávným časem jsem na fotografii jakéhosi dortu zahlédla na podložce kombinaci potahu a ozdobné stuhy. Dlouho jsem nemohla sehnat stuhu, která by odpovídala šířce podložky. Když se mě to konečně podařilo, musela jsem to hned zkusit.

001_kopie.jpgVelmi efektní a přitom nenáročné. Jen jsem nevěděla, že stuhu musím k podložce přilepit. Proto mi pořád sjížděla a nedržela tak, jak jsem potřebovala. 

 

Postup je následující: nejdříve naneste na podložku potahovací hmotu, ořízněte tak, aby jen půl milimetru, možná i méně přesahovala přes okraj a vyhlaďte ji přes okraj jakoby do ztracena. Myslím, že až to budete zkoušet, přijdete na to, co jsem měla namysli. Pak vezměte normální netoxické kancelářské tuhé lepidlo na papír a naneste jej po celé ploše okraje podložky a stuhu přilepte - krásně drží. A velká paráda je na světě. Samozřejmě si podložku připravte nejméně den dopředu, aby potah zatuhl a lépe se vám pak na něj nanášel dort.

 

 

img_7357.jpg

 

Prostě zvířátkový...

 

img_7362-kopie.jpg

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář