Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Společná tvorba s dětmi aneb Dort pro radost

1. 5. 2017

001.jpgDěti vás mohou velmi mile překvapit jak zručností, tak nápaditostí. A pokud potlačíte své ambice, zjistíte, jak obohacující může společné tvoření být.

Ne že bych na to přišla dnes, ale je milé to prožít znovu. Dnes, respektive již včera přišla Baruška s tím, že by chtěla upéct celý dort. Času jsme na to měli dost, tak proč ne. Přijela nás se svým bráškou navštívit na celý prodloužený víkend. Venku je ošklivo, všichni kuckáme, tak proč se nepustit hned do práce.

 

Nejdříve si každý zvolil postavičku, kterou na dortu chce mít. Panenku, Bleska MacQueena, Wall-e v modré variantě a Creepera - figurku, která jen tak neoomrzí. Dále bylo třeba si říct, co bude na dortu napsáno. Baruška měla skvělý nápad, že dort je "pro radost". Poslední bylo třeba zvolit barvu potahu. Padl návrh na červenou, ale tu jsem odmítla, neboť obarvit hmotu na červeno obnáší obrovskou dávku barviva. Stejně špatně se barví černou. Děti si nakonec vybraly světle zelenou. 

 

Zahájili jsme modelaci figurek. Šlo nám to dobře. S výtvory jsme byli spokojeni. Korpus jsem upekla s nejmenším dítkem, zatímco starší hrály Xbox. Bylo evidentní, že nastal čas pro změnu aktivity :-) Krém a krémování dortu jsem již dělala úplně sama a navíc jsem odskakovala k bowlingu. Na Xbox, samozřejmě. 

 

014.jpgDruhý den jsem s Barušky pomocí potáhla dort. Pak jsem si vzala na starost nápis a lem dortu. Zbylé zdobení bylo na Barušce. Kromě květinových vypichovačů použila i tyto silikonové Tescoma formičky. S formičkami se velmi dobře pracuje nejenom dospělým, ale i dětem. Navíc motivy jsou určeny právě pro děti.  Baruška výslednými tvary ozdobila především boky dortů. Kluci přicházeli pomáhat již jen aby ochutnali hmotu. Dort jsme dokončili těsně před příjezdem rodičů. Vyšlo to přesně. Zbývalo jen uvařit kávu a dortík ochutnat....

 

Prostě pro radost

018.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář