Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




2. výročí Otavských dortů

29. 10. 2017

img_5820b.jpgDruhé výročí Otavských dortů si zaslouží krátké ohlédnutí. Za dva roky jsem potáhla 40 dortů, v prvním roce 24, ve druhém 16 a to i navzdory tomu, že jsem nastoupila do práce z částečného na plný úvazek. Kde jsou ty časy, kdy jsem nad modelováním probdila takřka celou noc. A kdyby jednu. Únava se na mě významně podepisovala ve všech směrech, ale potěšení a radost z dortu překonala veškerá vyčerpání. Začátky byly opravdu krušné. Každému dortu jsem věnovala maximální přípravu a pak jeden až dva týdny  nežila ničím jiným, než jeho realizací. Den ode dne jsem měla méně a méně času na cokoli, i na vlastní úpravu. Zatímco mé dílo nabývalo krásy, můj půvab získával zcela opačný směr. Bylo to něco za něco. Obojí dohromady nešlo.  

 

 

otavske-dorty.jpgNadšení bylo ale veliké. Nechala jsem celé rodině ušít zástěrky s provizorním logem a čekala, až bude mít skoro švagrová čas nakreslit pro Otavské dorty logo zcela originální. Myslím, že výsledek je velká paráda! Stránky v té době již běžely v plném proudu. Ponechala jsem jim proto jejich původní ráz. Lávku přes řeku Otavu s velkým nápisem Otavské dorty a ilustraci potaženého dortu. Dalším rysem Otavských dortů je duhový nápis do oblouku, který stále používám pro podepisování fotografií.

 

 

duhovy-2.jpgMožnost pracovat s barvami mi dává zcela zásadní smysl mého dortování. Není se čemu divit, že jsem se tolik nadchla pro pečení duchových dortů. Duha  je mým oblíbeným motivem, ke kterému se ráda vracím v jakékoli formě. Duha k Otavským dortům patří!

 

Přestože času je již opravdu velmi málo, snažím se aspoň jednou za čas nějaký dortík připravit. Asi největším letošním úspěchem byl dort k promoci s květinovu vazbou. Ne že by se jednalo o světové vrcholné dílo, ale o moje rozhodně. Ráda bych v této technice pokračovala a zlepšovala se, nuže ale, jak čas dovolí. 

 

 

 

I k druhému výročí jsem si střihla, zcela náhodně, dort sovičkový. Bez modelace, jen patchwork. Nicméně i s patchworkem jsem si vyhrála celé sobotní dopoledne. Stálo to ale za to, nejenomže byl dortík opravdu dobrý, ale také dobře vypadal:-)

 

img_3937_orez-kopie.jpg

Již je to dva roky, co jsem se dala na potahování dortů.

 

Všem stejně nadšeným dortařkám a dortařům přeji jen podařená dílka a spokojenost s tím, co a jak děláte!

 
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář