Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




3. výročí Otavských dortů

8. 12. 2018

img_7480-kopie.jpgRok se s rokem sešel a je čas udělat krátké ohlédnutí. I přes poměrně náročné období se mi podařilo vytvořit 12 potahovaných  dortů. Také jsem začala experimentovat s raw dorty a přidala novou techniku Airbrush. Zkusila jsem i první 3D dort.

 

 

 

 

 

Pár slov k technice Airbrush

K technice Airbrush mám v plánu napsat samostatný příspěvek. Jen pro zajímavost se chci zmínit o tom, co se mi přihodilo. Tvořila jsem s ní dva dorty Slime Rancher a Kopretinový. U prvního dortu jsem byla nadšená rychlostí a efektivností techniky. Měla jsem v plánu si hned na dalším dortu tento úspěch zopakovat. Ale ouha. Dodnes nevím, kde byla chyba, snad v unavené ruce (po sportovních výkonech byť několik dní zpětně), ale nebyla jsem schopná nanést barvu se stejnou samozřejmostí jako u Slime Rancher. Několikrát jsem barvu z dortu setřela a zkoušela to znovu a znovu. Všude jsem měla flekance, cákance, barva nestejnoměrně nanesená. Byla jsem zoufalá. Již nebyl čas a popravdě ani nálada dort dotvořit podle zamýšlené představy. Od té doby jsem neměla příležitost a možná i odvahu se k této technice vrátit.

 

3D dort

img_7105-kopie.jpg3D dort R2D2 byl zajímavou zkušeností. Naštěstí pro mě, nebyl moc složitý na sochání. Koupila jsem dortovou formu na míč, de facto misku na pečení, a měla jsem vyřešený stěžejní prvek - kopuli dortu.

Byť to na fotografii nevypadá, dort je poměrně velký. Upekla jsem ještě tři standardní korpusy, abych dosáhla proporce roztomilého robota.

O nástrahách kompletování tak velkého dortu se více rozepisuji v samostatném článku v kategorii Pojednání o mé tvorbě. Je zřejmé, že bez výztuží by to nešlo. 

Obdivuji všechny, kdo se touto technikou zabývají, protože 3D dorty považuji za další level dortování.

 

Zvířátka

019-kopie.jpgLetošním hitem byla jednoznačně zvířátka. Udělala jsem tři dorty se zvířátky a budu-li počítat i krtečka s kamarády, tak čtyři. A upřímně? Zvířátkové dorty mě baví nejvíce.

 

Je-li alespsoň trochu času, ráda do nich komponuji takové malé legrácky nejenom ze života mlžů - jako například zamilovaní šneci na fotografii. Náznak života v trávě dodává dortu chybějící dynamiku, kterou přeci jenom ještě neumím ztvárnit postavičkami. Jsem ráda, že vymodeluji statickou figurku. K pohybu jsem se ještě nedopracovala.

 

Závěrem...

Mrzí mě, že jsem se letos nedostala k modelaci květin ani postav. Přeci jenom  oboje vyžaduje mnohem více času. Snad se zadaří v roce následujícím. A který dort se mi letos nejvíce povedl? Za mě jednoznačně Slame Rancher. Sice jsem nepoužila připravenou palmu, která by dort pozvedla, ale i tak. Mozaic Slimes (na fotografii vpředu) jsou zdařilým dílkem a celkový koncept dortu mě těší.

 

003_img_6126.jpg

Slime Rancher - Glass desert

 

Tak ať se Vám také daří!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář